sunnuntaina, syyskuuta 07, 2014

Brookies!

 
Nyt olisi taas aika leivonta postaukselle! Tällä kertaa olisikin luvassa yksinkertaista, mutta erittäin herkullista ohjetta brookieihin! Brookiet ovat siis browniesin ja cookien yhdistelmä, elikkäs suklaaherkku keksillä näin fiksummin ilmaistuna. En ollut koskaan aijemmin nähnyt tai kuullut näistä brookieista ennen kuin aloimme R:n kanssa etsiä netistä jotain uutta leivonta ohjetta niiden jo monta kertaa leivottujen mokkapalojen tilalle. Ohjeen perusteella nämä näyttivät erittäin simppeleiltä tehdä, joten lähdimme ihan mielenkiinnolla kokeilemaan! Ja yllätys yllätys ne onnistuivatkin aivan loistavasti ♥  

Miten nämä herkulliset brookiesit sitten tehtiinkään:

 
Aluksi laita uuni lämpenemään 200 asteessa sekä ota reunallinen uunivuoka jonka vuoraat leivinpaperilla.

Brownies-taikina 
160 g voita 
100 g tummaa suklaata 
2 ½ dl sokeria 
1/4 tl suolaa 
2 tl vanilijasokeria 
2 munaa 
2 ½ dl vehnäjauhoja 

Cookie-taikina 
125 g voita tai margariinia 
1 1/4 dl sokeria 
1 muna 
1 tl leivinjauhetta 
1 tl vanilijasokeria 
3 dl vehnäjauhoja 
75 g suklaarouhetta (ei ole pakollinen)

Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää sukalaapalat voisulaan. Sekoita kunnes suklaa on sulanut, sen jälkeen lisää yksitellen sokeri, suola, vanilijasokeri, munat ja jauhot.  


Seuraavaksi valmistetaan cookie-taikina. Vatkaa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna sekä leivinjauhe ja vanilijasokeri. Lisää myös jauhot yksitellen ja halutessasi suklaarouhe.


Tämän jälkeen esipaista pohjaa noin. 10-15 min. Pohjan kuuluu jäädä vähän taikinaiseksi joten älä kypsennä sitä kokonaan, sillä se jähmetetään jääkaapissa. Esipaiston jälken lisää cookie-takina nokareina paistoksen päällä. Jatka paistamista vielä noin. 13 min ( kokeile taikinaa tikulla ennen sen pois ottamista, jotta näät kuinka tahmeaksi se on jäänyt), jonka jälkeen anna taikinan jäähtyä vähän aikaa ennen sen laittamista jääkaappiin. 

 
 
 Lopuksi leikkaa takina haluamiksi paloiksi ja nauti! 
Huom! Jos taikina vaikuttaa leikatessa tahmealta suosittelen laittamaan sen muutamaksi minuutiksi pakastimeen.