lauantaina, huhtikuuta 11, 2015

Kiharat patukoilla


Viime aikoina minulta on kyselty paljon miten ihmeessä jaksan kihartaa hiukseni joka päivä? Noh siihen on yksinkertainen ratkaisu, en kiharra! Kihartimen sijasta käytän patukoita kiharoideni tekemiseen. Ne ovat yksinkertainen ja helppo tapa saa aikaan kiharat vaurioittamatta hiuksia. Kaiken lisäksi kiharoista tulee sen näköiset kuin olisit käyttänyt paljon aikaa niiden tekemiseen vaikka itse asiassa käytit vain muutaman minuutin. Kihara patukat ovat siis lähes joka päiväinen pelastukseni kun haluan hiuksieni näyttävän hyvältä!

 
Mitä tarvitset : 
Ponnarin 
Kihara patukoita 4-10 kpl 
(Hiuksiin jätettävää hoitoainetta)  
Suihkepullon, jossa on vettä 
Hiusöljyä 

  
Kiharoiden teko kannattaa aloittaa suihkun jälkeen kosteilla luonnollisilla hiuksilla, näin kiharat syntyvät helpoiten. Mutta kiharoiden teon voi yhtä hyvin aloittaa second day hiuksiin.

 
Tällä kertaa aloitin luonnollisilla hiuksilla suihkun jälkeen, mutta koska hiukseni olivat jo ehtineet  kuivua jonkin verran suihkutin ne kosteiksi vedellä. Kosteisiin hiuksiin on helpompi saada kiharat aikaiseksi. 

 
Tämän jälkeen tarvitset ponnarin, jotta voit  laittaa toisen puolen hiuksistasi kiinni. Näin ollen patukoiden laittaminen hiuksiin on huomattavasti helpompaa. 

  
   
1. Kun olet laittanut toisen puolen hiuksistasi kiinni aloita jaottelemalla hiukset niin moneen osaan kun aijot patukoita laittaa. 
2. Aloita kierittämään jaottelemaasi hiusosiota  poispäin kasvoistasi patukan ympärille. 
3. Kun olet kierittänyt koko hiusosion patukan ympärille taittele patukan päät päällekkäin, jotta patukasta muodostuu pieni sykerö. Sykerön kuuluu olla tiukka, mutta ei niin kireä, että se kiristää pää nahkaasi. Mitä löysemmällä sykerö on sitä todennäköisemmin se tulee aukeamaan yön aikana. 
4. Lopulta toinen puoli tulisi näyttää tältä. Tämän jälkeen toistat saman operaation toisellekkin puolelle, jolloin koko pääsi tulee näyttämään tälläiseltä 

 
Seuraavana aamuna kiharat näyttävät tältä! 

 Kiharoiden koko riippuu siitä kuinka monta patukkaa käytät ja kuinka kireällä sykeröt/patukat ovat päässäsi. Aluksi lopputulos voi olla hieman afroa muistuttava, mutta siitä pääsee helposti eroon kierittämällä kaikki hiukset tiukalle nutturalle takaraivollesi. Tämä tekniikka tekee kiharoista luonnollisemman näköiset. HUOM! Älä harjaa hiuksia niiden avaamisen jälkeen, se vain pahentaa afro efektiä, sen sijaan kampaa sormilla hikarat läpi jos haluat rennomman lookin. 

 
  
Itse pidän eniten neljän patukan tekniikasta koska kiharoista tulee sopivat villin näköiset ♥  

Kihara patukoiden avaamisen sekä sormilla haromisen jälkeen lisään yleensä vähän hiusöljy tuomaan silkkisemmän näköiset kiharat. Joskus myös lisään hiuksiin jätettävää hoitoainetta (jos hiukset vaikuttavat sähköisiltä), kiharoiden muotoilu suihketta (joka pitää kiharat kasassa koko päivän) tai kevyttä hiuslakkaa.


Tältä kiharat näyttävät vielä päivän päätteeksi!  

Kihara patukoilla saa siis aikaan erittäin luonnolliset ja helpot kiharat, jotka kestävä koko päivän. Mikä parasta tällä tekniikalla, et edes vaurioita hiuksiasi jatkuvalla kihartamisella. Kiharoiden pelastus! Ainakin minun kohdalla, koska tykkään pitää kiharoita joka päiväisessä lookissani luonnollisten suorien hiuksieni sijasta. 

// jos haluat tehdä kiharapatukoilla kiharat lyhyisiin hiuksiin löytyy ohje siihen täältä

Toivottavasti tykkäsit postauksesta ja mukavaa viikonlopun jatkoa!