sunnuntaina, joulukuuta 20, 2015

Tuomaanmarkkinat

Viime viikonloppuna saimme siskoni kanssa loistavan idean. Päätimme lähteä katselemaan perinteisiä tuomaanmarkkinoita senaatintorille sekä siinä samalla pyörähtämään muutamassa kaupassa viimeisiä joululahja hankintoja tekemässä.  


Siskoni ei ollut koskaan aikaisemmin käynyt tuomiokirkon sisällä, joten päätimme käväistä pikaisesti siellä ennen markkinoille menoa. Sytytimme myös joulu tunnelman merkeissä kynttilän muistolehtoon niille ihmisille, jotka eivät pääse juhlimaan joulua tänä vuonna.  


Vaikkakin tänä vuonna perinteinen tuomaanmarkkinoiden kierroksemme ei tapahtunut lumipyryn merkeissä, oli tunnelma markkinoilla oli yhtä jouluinen kuin joka vuosi. Tietystikkin pieni lumipyry olisi tuonut enemmän sitä joulu fiilistä, mutta ei se kuitenkaan pilannut jouluperinteestämme nauttimista. Muutama joululahjakin tuli löydettyä siinä samalla.


Tietystikkään emme voineet olla kävelemättä stockmannin jouluikkunan ohi. Se on se joka vuotuinen pysähdys paikka, johon pysähdytään aina ihastelemaan erilaisia talvi maisemia. Muistan kuinka pienenä tämän ikkunan eteen oli aivan pakko pysähtyä, se olisi se perinne. Ja se perinne jatkuu vieläkin  


Loppuilta markkinoiden ja jouluostosten jälkeen vierähtikin sitten paketoidessa kaikki ne joululahjat mitä löysimme. Ja vielä kun pakoijana oli sellainen henkilö, jonka paketeista tulee aina hyvin omalaatuisen näköisiä, siinä voi vierähtää muutamakin tovi. Onneksi siskoni kuitenkin on hyvin amattilainen tässä homassa niin edes jotkut lahjansaajat saivat hienon paketin.   

Tälläisen hieman jouluperinteitä seuraavan lauantaipäivän vietin siskoni kanssa