tiistaina, joulukuuta 01, 2015

Unohtuu elämään



 
Hassua miten sitä joku aamu vain havahtuu siihen, että viikko, kaksi kuukautta tai melkein vuosi on vain vierähtänyt ohi ilman, että sitä on edes huomannut. Jälkikäteen ei voi muuta kun katsella taaksepäin kaikkiin niihin muistoihin mitä sinä aikana on ehtinyt tapahtua. Vielä oudompaa on ajatella mitä vuosi sitten tähän samaiseen aikaan oli tapahtumassa. Silloin vasta huomaakin miten paljon elämä on muuttunut. Jotenkin sitä ei vain huomaa automaattomasti se tulee odottamattomasti ja yllättäen. Seuraavaksi sitä alkaakin ajatella miten elämä voi muuttua tulevan vuoden aikana niin, että seuraavana vuonna voit taas katsella taaksepäin ja ihmetellä.   
Sitäkin on outoa ajatella, että kaksi kuukautta sitten olin vielä nautiskelemassa amerikan unelma matkasta losin mahtavasta auringossa ja lämmössä, ja nyt nautinkin harmaasta pimeydestä. Harvemmin sitä oikeasti jää miettimään mitä kaikkea ympärillä oikeasti tapahtuu, keskittyy vain siihen tärkeimpään ja unohtaa ympärillä olevat asiat. Unohtuu siis elämään. Joskus tämä on hieno asia, koska jälkikäteen voit muistella ne kaikki mahtavat hetket uudestaan . Joskus sen rakkaan sydämmen tilalla on kuitenkin aivan jotain muuta mitä ei toivoisi siinä olevan. Sille ei vain voi mitään, täytyy vain jatkaa eteenpäin ja löytää ne uudet ongelmat ja niiden ratkaisut. 

Ensimmäinen joulukuuta ja minä havahduin piparieni leivonnan keskeltä siihen, että tätä vuotta on  jäljellä enään yksi kuukausi. Yksi pieni kuukausi joka on kuitenkin paras aika vuodesta! Viimeinen hetki ottaa iloirti siitä kaikesta mitä voit vielä tehdä tänä vuonna (lasketella, tehdä piparkkku taloa,viettää aika lähimmäisten kanssa, juhlia!, syödä hyvää ruokaa, pitää hauskaa ja ennen kaikkea löytääse mahtava joulutunnelma mikä syntyy hiljaisista kaduista, lumesta ja jouluntaijasta) ja muistella sitten ensivuoden puolella niitä. Tosin ensivuosi tuo mukaan minulle niin monta uutta ja jännittävää asiaa, että en tiedä miten selviän niistä. Toivottavasti (kuitenkin) niin, että ensi joulukuussa havahdun uudestaan miettimään unohtunutta elämääni. 

Mukavaa joulun odotusta!