sunnuntaina, heinäkuuta 10, 2016

Diy face mask & scrub


Kuukausi sitten kesäkuun cosmopolitanissa julkaistiin artikkeli, jossa esiteltiin erilaisia diy kuorintoja, jotka voit tehdä aineista, joita periaatteessa löytyy jo valmiiksi kotoasi! Tämä idea kuulosti aivan loistavalta mutta olin hyvin epäileväinen sen suhteen toimisiko nämä kuorinnat oikeasti. Joten päätin sitten tehdä kaksi diy kuorintaa sekä kaksi diy kasvonaamiota itse ja testata kuinka hyvin nämä oikeasti toimivat! 

    Cosmopolitanin artikkelista valitsin tämän sitruuna kuorinnan koska se kuullosti ihanan virkistävältä.  

Ensi oletukseni oli tästä, ettei se varmastikkaan kuori ihoani ollenkaan, mutta todellisuudessa tämä sitruunasta ja sokerista (öljystä) tehty kuorinta oli hyvin hellävarainen ja virkistävän tuntuinen iholla! Tämä kuori hyvin kuivan ihoni pois ilman, että se jättää ihon ihan punaiseksi ja ärtyneen näköisesti. Käyttäisin tätä ehdottomasti uudelleen.  
Arvioni: 4/5

 
Cosmon artikkelin innoittamana suuntasin Pinterestiin etsimään lisää diy kasvonaamio & kuorinta ohjeita ja päätinkin kokeilla tätä aknea puhdistavaa, koska oma ihoni on akneen suuntautuneempi.(aivan kuten selitin Ihonhoito postauksessani ) 

Minulla oli suuret odotukset tämän toiminnasta, koska näin tämän saman ohjeen moonta kertaa Pinterestissä ja voin kyllä sanoa, että tämä auttoi näppylöiden hoidossa! Tämä avasi ihotukoksia (muodosti uusia näppylöitä) sekä hävitti jo valmiiksi olleita. Käyttäisin ehdottomasti tätä kerran viikossa puhdistamaan ihoani epäpuhtauksista. Vielä seuraavana päivänäkin lopputulos oli sen näköinen kuin suurimmasta osasta akne puhdistusaineistakin tulee. 
Arvioni: 5/5

 
Tarkoituksena saada hehkuvan näköinen iho  


Oletin, että tämä tekisi saman näköisen lopputuloksen kuin puhdistusemulsiot, mutta omasta mielestäni tämä ei juurikaan tehnyt iholleni mitään. Ainoastaan sai sen tuoksumaan erittäin kammottavalle. En kokeilisi tätä naamiota uudelleen vain sen kammottavan hajun takia, mutta kyllä se teki ihosta hieman rauhottuneemman näköisen (ihoni on luonnostaan hyvin punainen).  
Arvioni: 2/5


Toisena kuorintana päätin kokeilla merisuolasta tehtyä versiota, koska olen aikaisemmin käyttänyt yhtä merisuolaa sisältävää kuorintaa ja se oli aivan loistava! Koska merisuola tekee kuorinnasta voimakkaamman, joten se soveltuu hyvin niin kokovartalo kuin kasvo kuorinnaksi, toisin kuin tuo sokeri versio. 
Ohje:  
1 dl merisuolaa (riippuen kuinka paljon haluat tehdä) 
1/4 dl oliviiöljyä (itse käytin rypsiöljyä kaikissa)


Tämä kuorinta ylitti odotukseni kokonaan! Sillä se kuori erittäin hyvin kuivan ihon pois, mutta oliiviöljyn/ rypsiöljyn takia iho jäi kosteutetuksi, mikä oli erittäin iso bonus. Sillä yleensä tälläisten "rajumpien" kuorintojen jälkeen iho jää hieman kuivaksi, mutta tämän jälkeen ei todellakaan tarvinnut lisätä kasvorasvaa ollenkaan! Tämä kuorinta pääsee ehdottomasti mukaan ihonhoito rutiiniin♥ 
Arvioni: 6/5


 Lopullinen mielipiteeni näsitä diy naamioista sekä kuorinnoista on se, että suurin osa näistä on erittäin loistavia ja erittäin helppoja tehdäkkin ihan kaapista löytyvistä raaka-aineista, sillä itse en joutunut menemään kauppaan ollenkaan näitä tehdessäni. Valikoin myös kokeilemani maskit ja kuorinnat sen mukaan, että olin nähnyt tarpeeksi samanlaisia reseptejä niistä, sillä löysin muutamia hyvin outojakin yhdistelmiä joihin saattoi tulla vaikka ruokasoodaa, enkä ihan sitä uskalla kasvoihini laittaa. Itse voisin tehdä näitä uudestaankin ja kokeilla monia muitakin versioita, koska niitä löytyi Pinterestistä vaikka mihin tarkoitukseen vain!  

(Ps. tätä postausta lukiessasi makaan Santorinin auringon alla ja jos haluat esimakua loma matkastani niin lisää minut snapchatissa sekä instagramissa  )