torstaina, heinäkuuta 07, 2016

mökkeilyä ♥

//Varoitus tämä postaus sisältää aivan liikaa kuvia 

Päätimme siskoni kanssa jo kauvan aikaa sitten, että tänä vuonna haluamme viettää juhannusta mökillämme.  Meillä oli pienenä tapana mennä mökillemme joka juhannus, mutta viime vuosina tämä pitkään jatkunut perinne on hieman unohtunut erilaisten kiireiden takia. Nyt kuitenkin saimme kaikki yhteen koolle viettämään ikimuistoista juhannusta. 

6 tunnin bussimatkan viihteenä toimi kardashianit ja tietysti kahvi! Sillä herätys oli aamulla 4.30 

Ensimmäisenä päivänä otimme ihan rennosti ja menimme katselemaan tuttuja vanhoja järvimaisemia sekä kyläläisiä, jotka ovat olleet paikalla siitä asti kun olimme pieniä. Oli mukava taas päästä perinteiseen mökkitunnelmaan keskiviikko keletyksen merkeissä. 

Seuraavana päivänä mökille saapui vielä lisää sukulaisia sekä näitä ihania pikkuserkkujani. En ole koskaan nähnyt ketään noin innoissaan juoksemassa järveen uimaan. Itse olin jo heittänyt talviturkkini viikkoa aikaisemmin, mutta siltikin en ollut noin innoissani menossa uimaan.  

Jokaiset aamut alkoivat katselemalla lastenohjelmia erilaisilla versioilla. Oli mielenkiintoista nähdä miten vieläkin näytetään niitä samoja ohjelmia joita itsekkin tuli katsottua pienenpänä.  

Grilliruokaa ja räiskäleitä. Ehkä parasta mökkiruokaa mikä sopii erityisen hyvin juhannukseen!

Pienempänä meidän kylällä oli omat erittäin hienot juhannuksen vietto juhlat, mutta nykyään niitä ei oikeastaan ole. Niinpä tänä vuonna suuntasimmekin oman kylän sijasta paikkakunnan järjestämään kokko tapahtumaan.  

Sade- ja ukkos päivinä ei aina välillä ole sähköjä käytössä, joten silloin paras tapa rentoutua on hyvä kirja ja popparit siinä mukana. Ei ehkä paras ajan vietto tapa, mutta toimii!

Kaksi sateenkaarta vierekkäin on kyllä aika harvinaista, mutta hieno maisema silti. 

Koska kotona ei voi nauttia järvimaisemista, soutamisesta tai kalastamisesta niin ne on sellaisia asioita, joita tehdään mökillä joka kesä. Niitä ei vain voi jättää välistä. 

Koska mökkimme on keskellä mitään kukkulan päällä on siellä hieman raskasta lähteä pyöräilemään ihan minne vain ( uimarannalle sekä kauppaan mennään autolla) Joten otimme sähköpyörät avuksia, että voisimme nauttia edes vähän näistä upeista maisemista mitä sieltä löytyy

Mökki perinteitä meiltä löytyy vaikka minkälaisia, mutta tämä makaronista tehty lasagne on yksi niistä pitkäkestoisimmista ja ehkä erikoisimmistakin, mutta se on kyllä sen arvoista. 

Viimeisempänä mitä ei saa unohtaa on nämä metsämansikat mitä meillä kasvaa mökkimme pihassa vaikka kuinka paljon, ne eivät koskaan lopu ja niitä tulee vain lisää ja lisää. Oma mansikkamaamme

Tälläisiä tunnelmia ja tapahtumia meidän mökkireissumme piti sisällään! Tärkeimpänä näistä kaikista oli se, että pääsi  pitkästä aikaa viettämään aikaa sukulaisten seurassa näissä tutuissa maisemissa, jotka ovat vähän niin kuin toinen koti meille. 18 toista vuotta olen tullut tänne samaiselle paikalla, joten tällä on erityistä tunne arvoakin. Mutta ennen kaikkea nämä mökkireissut ovat yksi kohokohdista kesällä aina ja ikuisesti!