keskiviikkona, tammikuuta 06, 2016

Uudenvuoden lupaus


Uusivuosi uudet kujeet. Tämä kliseinen lausahdus, jonka voi kuulla vain kerran vuodessa. Sen takia, että seuraavasta vuodesta pitää aina tehdä parempi kuin edellisestä ja miten muutenkaan se onnistuisi kuin tekemällä uudenvuoden lupauksia.  Tämä on aina se vaikein päätös, mitä minä tänä vuonna lupaisinkaan? Tästä alkaakin se syvällinen pohdinta kuluneen vuoden tapahtumista ja niistä lupauksista. 
 
 
  
Hermoja raastavan pohdinnan jälkeen olet vihdoin tehnyt päätöksen kuluneesta vuodestasi ja sitten tuleekin se vaikein kohta. Lupaisinko syödä terveellisemmin, urheilla enemmän ja ryhtyä herkkulakkoon vai keskittyä itseesi. Uudenvuoden lupaushan voi olla mitä vain maan ja taivaan välillä, mutta  yleensä se päätyy johonkin niistä kliseisistä vaihtoehdoista. Mitkä eivät ole vielä vuoden loppuunkaan mennessä toteutuneet. 
Mitä minä sitten lupasin?
 
Minulla ei ollut minkään näköistä uudenvuoden lupausta vuodelle 2015 tai ainakaan en muista yhtään sellasta! Mutta vuonna 2015 aloitin urheilemaan oikeasti ihan tosissani ja keskittymään treenaamaan vartaloani sellaiseksi kuin haluan. Ryhdyin myös keskittymään (tai ainakin yrittämään keskittyä) ruokavaliooni enemmän ja tämä kehitys jatkuu vieläkin. Herkkulakkoihin en ryhdy, koska en koe niitä muutenkaan tarpellisiksi. Tykkään myös elää ennemmin hetkessä kuin keskittyä kehittämään itseäni, koska siihen on vielä monta kymmentä vuotta aikaa. Joten jokaikinen kliseinen uudenvuoden lupaus ehdotuskin lensi ikkunasta ulos, myös se jossa toivotaan, että ollaan onnellisia tai pysytään terveenä. Elämästä ei koskaan voi tietää mitä tapahtuu ja koska se tapahtuu. Mutta kaikkeen tulee olla aina valmistautunut.  

Joten se mitä sitten lupasin itselleni oli se, että tänä vuonna pidetään hauskaa! Täytän kahden kuukauden päästä kahdeksantoista ja sehän tarkoittaa vain sitä, että maailma on täynnä mahdollisuuksia itselleni. Ja minä olen valmis kokemaan ne kaikki!

Vuosi 2016 juhlitaan yhdentoistakuukauden kuluttua oikein kunnolla!