sunnuntaina, maaliskuuta 13, 2016

My workout


Kyselin teiltä vähän aikaa sitten millaista postausta te haluaisitte minulta nähdä seuraavaksi ja suurin osa teistä vastasi, että treenipostausta, joten tässä sitä sitten ollaan!  
Vanhimmat teistä lukijoista saattavatkin tietää, että harrastin tanssia noin. kahdeksan vuoden ajan. Tanssi oli minulle se keskipiste elämässä monen vuoden ajan ja siitä tuli yksi rakkaimmista asioistani, mutta noin. vuosi sitten jouduin kovan päätöksen kohdalle ja sen päätöksen loppu tuloksena oli tanssin lopettaminen kahdeksan intensiivisen vuoden jälkeen. Sen jälkeen mietin pitkään mitä nyt seuraavaksi tekisin. Lopulta päädyin aloittamaan salilla käymisen, tosin aluksi ei niin intensiivisesti. Muutama kerta viikossa sen mukaan mitä aikataulultani ehdin. Tästä mitättömästä harrastuksesta kuitenkin kehittyi paljon läheisempi ja treenaamiseen tuli motivaatiota mukaan. 


 
Kesän lopussa - Tällä hetkellä
 
Tällä hetkellä käyn salilla vähintään kolme kertaa viikossa ja joka kerralle on valmiiksi suunniteltu treeni ohjelma. Esimerkiksi Tiistaina: jalat, Perjantaina: vatsat & selkä, Sunnuntaina: cardio pohjainen. Minulla on myös nykyään tavoitteita, mitä haluan saavuttaa salilla käymisestä, mikä on edes auttanut motivaationi kasvua tätä harrastusta kohtaan. Sekä apuna on tietyti ollut se, ettei sinne salille tarvitse lähteä aina ihan yksinään.  Minun ja kaverini uudeksi tavaksi on tullut mennä joka  perjantai ilta yhdessä salille treenaamaan. Tämä on mukavaa vaihtelua sille, että joka perjantai istuttaisiin kotona leffan ja herkkujen ääressä. 
En koskaan ajatellut, että salilla käymisestä voisi tulla uusi motivaationi ja intohimoni tanssin tilalle, sillä se ei koskaan vaikuttanut mitenkään haastavalta tai mielenkiintoiselta ainakaan minun silmissäni. Muista vieläkin sen ekan kertani kun astuin salille treenaamaan, eikä minulla ollut mitään hajua miten mitäkin laitetta käytetään tai miten kanattaisi treenata mitäkin kehon osaa. Vieläkin olen hukassa joissakin asioissa, mutta kokoajan kehityn ja opin uutta. Olen kuitenkin tehnyt tätä vasta vuoden ajan ja viimeisen puolen vuoden ajan oikeasti motivoituneena, joten vielä on paljon opittavaa jäljellä. 
Vielä nykyisinkin toki ikävöin niitä tanssi aikoja, koska olihan se hyvin suuri osa elämääni. Mutta tälläisien hetkien tilalle on onneksi keksitty kaikki ryhmäliikunta tunnit mitä elixialla on tarjota. Olen esimerkiksi. täysin innostunut pilateksestakin tällä hetkellä. Se on mukavaa vaihtelua normi treenaamiselle. Pilates on samalla rentouttavaa ja haastavaa sekä siinä saa tuoda esille enemmän niitä tanssillisia kykyjä, mitä nyt ei ehkä normi salitreenaamisessa juurikaan tarvita.

 
Treeni kassini sisältä näyttää tältä yleensä: 
Juomapullo, kengät, pyyhe, hanskat, proteiinipatukka tai juoma, kuulokkeet, painot, säärystimet (jotka muuten ovat aivan mahtavat!) sekä puhelinkotelo. 



Tässä esittelyssä teille yksi kokovartalo treeneistäni  
(selityksissä voi olla omia nimityksiä asioille).   

Tällä hetkellä treenaan vain oman hyvinvointini takia sekä omien tavoitteitteni saavuttamiseksi. Vaikka olenkin motivoitunut treenaamista kohtaan teen sen silti omien rajojeni sisällä. Jos jollain viikolla en esimerkiksi. ehdi käydä kuin vain sen yhden kerran treenaamassa, sitten otan siitä yhdestä kerrasta koko ilon irti. Joskus, varsinkin näin abivuoden lähestyessä, niitä koulu juttuja ja muita hommia kasaantuu vain samalle viikolle niin paljon, että jostain pitää tinkiä. Seuravalla viikolla voi sitten käydä useamman kerran. Treenaaminen on nykyään minulle se asia mitä haluan tehdä, missä haluan kehittyä ja missä haluan saada tuloksia, kestää niiden saavuttamisessa kuinka kauvan vain.  

"As long as you are happy, motivated and doing it for yourself, go for it"