tiistaina, marraskuuta 15, 2016

Pileen menneitä asukuvia


Asukuvien kuvaaminen blogiin on hyvin yleistä ja itsekkin nautin siitä suuresti mutta näiden asukuvien taakse piiloutuu paljon muutakin kuin vain täydellisiä otoksia. Monesti nämä asukuvat, jotka päätyvät lopulta blogiin ovat tarkkaan valittuja, jotta kaikki näyttäisi mahdollisimman hyvältä. Kahdestasadasta kuvasta noin kourallinen tulee valikoiduksi ja loput niistä kuvista eivät päädy ikinä minnekkään, varsinkaan ne jotka ovat epäonnistuneet tavalla tai toisella. Itselläni on ainakin muutamia sellaisia niin sanottuja klassikko kuvia, jotka onnistun jostain kummasta syystä aina ottamaan ja ne eivät ole koskaan mitenkään edustavia. Näitä epäonnistuneita otoksia harvemmin näkee missään, joten päätimpä nyt kerrankin esitellä millaisia epäonnistuneita (ja ei niin epäonnistuneita) kuvia minun asukuva valikoimasta löytyy. 

 Epäonnistuneiden kuvien ykkösvalinta on erilaiset ilmeet, jotka suurimmaksi osaksi ajasta eivät ehkä näytä maailman edustavimmilta. Kukapa haluaisi esitellä omaa vihaista ilmettään miljoonalle muulle 😆

Joskus kuvan epäonnistuminen johtuu kameran takana olevasta henkilöstä, joka naurattaa sinua aivan liikaa. Näissä tilanteissa kuvat näyttävät useimmiten tältä. Joskus nämä tilanne kuvat nauramisesta kuitenkin onnistuvat ja päätivätkin tänne blogiin esille.

   
Asukuvia ei vain voi ottaa ilman, että niiden joukkoon ei päätyisi yhtään tälläistä tilanne kuvaa.

 Joskus voi myös käydä niin, että kameran linssiin eksyy kärpänen ja itse kuvattava henkilö pakenee kameraa.


Aina epäonnistumiset eivät ole niin yksinkertaisia. Tässäkin kuvassa ongelmana on vain kuvan kokonaisuus, outo ilme sekä asento.

 
Asukuvien toinen yleinen ongelma on liian tumma kuva. Joskus luonnon valo ei halua tehdä yhteistyötä ja silloin tuloksena on tälläisiä kuvia, ainakin jos kuvaaja ei huomaa ongelmaa ajoissa.

 Epätarkka kuvakin on hyvin yleistä. Kamera ei aina halua tehdä yhteistyötä kuvattavan kohteen kanssa.

Silmät kiinni otettu kuva on minun yleisin pileen mennyt kuva. Jos kaikki muu menee täydellisesti ja kuvat onnistuvat ilman mitään suurempia ongelmia on minulla sitten kasassa monta hyvää kuvaa, joissa minulla on silmät kiinni. Tämän ongelman kanssa tulee aina taisteltua mutta nykyään se naurattaa enemmänkin, sillä en pysty ymmärtämään kuinka onnistun aina saamaan tälläisiä saman tyyppisiä kuvia itsestäni.  

//Tähän postaukseen on listätty vain sellaisia epäonnistuneita kuviat, jotka itse uskalsin jakaa julkisesti. Nimittäin me kaikki tiedämme, että on olemassa myös sellaisia kuvia jotka ovat vain niin kammottavan näköisiä ettei niitä voi nähdä kukaan ainakaan julkisesti! 🙈🙈