lauantaina, helmikuuta 18, 2017

Banana muffins

Muutama päivä sitten päätin, että nyt olisi taas aika leipoa jotain. Löysin jääkaapistamme muutaman jo hieman tummuneen banaanin, joten päätin että näitä olisi hyvä hyödyntää tässä leipomisessa. Aluksi ajattelin, että voisin leipoa banaanileipää sillä olin nähnyt siitä jo muutamiakin ohjeita eri puolilla internettiä. Päätin kuitenkin, että haluan leipoa jotain yksinkertaisempaa, mikä olisi hyvin helppo tehdä. Tämän takia päädyinki näihin banaani muffinseihin, jotka syntyvät n. 40 minuutissa eivätkä vaadi paljonkaan työtä tai erilaisia aineksia niiden tekemiseen. Ohjeen näihin muffinseihin otin pintresistä. 

 Tarvitset 12 muffinsin tekemiseen: 
3 banaania 
1 kananmunan 
1-2 tl leivinjauhetta 
 (kannattaa laittaa leivinjauhetta enemmän kuin 1 tl, sillä omani eivät yhdellä teelusikalla kohonneet juurikaan)
0.5 dl margariinia 
2-3 dl jauhoja 
1 tl suolaa 
1 dl sokeria  
(voi myös laittaa hunajaa sokerin sijasta, mutta siinä tapauksessa hyvin vähän) 
2.3 dl maitoa  
(vettä voi myös käyttää) 

  1.  Sekoita yhdessä muussattu banaani, sulatettu margariini ja maito. Näistä pitäisi yrittää saada mahdollisimman sileä koostumus, mutta muussatun banaanin takia taikinaan voi jäädä hieman paakkuja, jotka eivät kuitenkaan haittaa taikinan kokonais koostumusta. 
2. Vatkaa muna ja sokeri erillisessä astiassa mahdollisimman vaahtomaiseksi, voi myös jättää vatkaamattaa aivan valkoiseksi vaahdoksi. Tämän ei tulisi vaikuttaa muffinssien kuohkeuteen juurikaan, sillä itse en vatkannut munaa ja sokeria aivan kuohkeaksi seokseksi ja muffinseista tuli silti hyvin kuohkean oloisia. 

 3. Tämän jälkeen lisää kuivat ainekset banaani, margariini ja maito seokseen ja lopuksi liitä mukaan muna-sokeriseos. Sekoita ainekset mahdollisimman hyvin yhteen, jotta seos olisi mahdollisimman sileä. Itselläni jäi hieman paakkuja banaanista, mutta ne eivät haittaa muffinsien loppu tulosta. 
4. Laita uuni päälle 220 astetta ja paista muffinseja n. 15-20 minuuttia riippuen uunin tehosta. 

 Itselläni muffinsit eivät kohonneet juurikaan uunissa, mikä luultavasti johtui liian vähäisestä leivinjauhe määrästä, mutta loppu tulos oli kuitenkin hyvin kuohkea baananinen muffinssi. Ensimmäiseksi kerranksi nämä muffinsit onnistuivat erittäin hyvin, vaikkakin jäivät hieman litteän oloisiksi. Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä, jos haluat leipoa jotain pientä makeaa hyvin nopeasti, ilman että se on hirveä kaloripommi 😋