maanantaina, helmikuuta 06, 2017

Lukuloma?

Nyt se on sitten virallista kolme vuotta lukio opiskelua on nyt takana ja tänään alkaa kauvan odotettu lukuloma. Nyt olisi sitten edessä jatkuvaa lukemista seuraavan kuukauden ajan. Koulupäivät vaihtuvatkin kirjasto päiviin tai ainakin toivottavasti vaihtuvat. Lukuloma voi nimittäin nopeasti päätyä myös rentoutumislomaksi, jossa kirjat unohtuvat kokonaan. Tämän takia olenkin tehnyt suunnitelman, johon kuluu kirjastoa ja aikataulua, jotta lukuloma ei päädy rentoutumis lomaksi vahingossakaan. Tosin tämä ensimmäinen viikko saattaa mennä hieman rentoutumisloman tunnelmissa, koska vanhat rutiinit yhtäkkiä katoavatkin ja oletkin itse vastuussa omista aikatauluistasi. Tämä ensimmäinen viikko menee niin sanotussa hämmennyksessä, että onko tämä opiskelu todellakin tulossa päätökseen.  
Viime maantaina, viimeisenä virallisena koulupäivänä meidän tunnelmat eivät olleet haikeita nähneetkään vaan ennemminkin olimme iloisia lukuloman alkamisesta. Nämä kuvat ovatkin otettu viimeisellä valokuvauskurssin tunnilla, jossa tunnelma oli kaikkea muuta kuin surullinen.


Kolme vuotta ahkeraa opiskelua on nyt takana ja enää on edessä yksi kuukausi opiskelua, jonka jälkeen lukio opiskelua on (toivottavati) saatettu loppuun.  Fiilikset itselläni ovat tällä hetkellä hyvinkin positiiviset, ottaen huomioon, että ensimmäiseen ylioppilaskokeeseen on aikaa viisi päivää ja en todellakaan usko olevani valmis siihen. Tosin tältä minusta tuntui syksylläkin, ennen ensimmäisiä ylppäreitä, jotka loppujen lopuksi menivät hyvinkin onnistuneesti, joten oletettavasti panikointini on jälleen kerran hyvin turhaa. Mutta sen näkee sitten vasta perjantaina 👀