torstaina, maaliskuuta 02, 2017

Hiihtolomalla

Viime viikkolla päätimme siskoni kanssa suunnata kohti Itä-Suomea viettämään hänen hiihtolomaansa hieman lumisimmissa maisemissa, koska hiihtoloma ei ole hiihtoloma ellei näkyvissä ole kunnollisia lumihankia. Suuntasimme siis kohti mummolaa ja rentouttavaa viikkoa lumihankien ja sukulaisten seurassa. Tämän takia viime viikolla ei ilmestynyt postausta (osa syy siihen oli myös huono internet yhteys metsän keskellä).  
Kuvasin muutamia otoksia lomaviikoltamme ja nyt te sitten näettekin mitä kaikkea me teimme lomaviikkomme aikana. 

Toisinkuin  täällä pääkaupunkiseudulla Itä-Suomessa ei ollut tietoakaan vesisateista ja harmaasta ilmasta vaan kaikki alla oli suuret kinokset lunta ja valoa. 

Päätimme myös leipoa karjalanpiirakoita itse, koska minä ja siskoni emme olleet koskaan aikaisemmin leiponeet karjalanpiirakoita. Toinen syymme karjalanpiirakoiden leipomiseen oli se, että niistä tulee niiiin paljon parempia itse tehtynä. 

 Mummolasta löytyy aina myös vanhoja valokuvia.  
Vasemman puoleinen on minä 7 vuotiaana ja oikeanpuoleinen on siskoni 5 vuotiaana. 

 Hiihtoloma ei olisi hiihtoloma ilman perinteistä mäenlaskua pulkalla (tai laskettelua, jota tosin tällä kertaa emme päässeet tekemään lumimyrskyjen takia). Tällä kertaa jouduimme tosin rakentamaan pulkkamäkemme itse, koska lumikinokset tuolla olivat niin isot, että jos sinne meni kävelemään saatoit parhaimmillaan upota vyötäröön asti. Pulkkamäkemme oli siis hukkunut hankien keskelle 😂 

 Mummolamme pihasta löytyy kota, jossa meillä on tapana pitää räiskäle kestejä, joissa paistetaan lettuja ja makkaraa ainakun saavumme vierailulle. Näin tapahtui myös tällä kertaa.

  
 Koska laskettelu ei ollut onnistunut vaihtoehto tämän reissun aikana päätimme lähteäkkin lumikenkä kävelylle järven jäälle. Tämä oli todella hauskaa! En ole ikinä ennen kokeillut lumikenkä kävelyä, mutta pakko kyllä sanoa tämä on paljon parempaa kuin hiihtäminen noissa hangissa, mutta ei se kuitenkaan voita laskettelua. 

 
Vaarini lumitöissä ☃
 Laskiaissunnuntaina nautitaan itse tehtyjä pullia kermavaahdolla ja hillolla.  

Tälläisiä tunnelmia siskoni ja minun hiihtoloma piti sisällään. Itselleni tämä vierailu mummolla ei kuitenkaan ollut varsinaisesti mikään hiihtoloma. Koko reissu oli kyllä erittäin hauska, sillä pääsemme yleensä vierailemaan Itä-Suomessa vain kerran vuodessa kesälomalla, mutta näin talvis aikaan sinne on yhtä mukana mennä. Lomaviikkomme piti sisällään paljon kaikkea muutakin kuin nällä kuvilla esiintyviä asioita, mutta ne eivät tällä kertaa tallentuneet kameran rullalle. Me mm. kokosimme 1000 palan palapelin viikon aikana, vierailimme sukulaisilla, olimme lapsenvahteina, katsoimme vanhoja klassikko tv-sarjoja ja vietimme aikaa yhdessä. Tämän lomaviikon jälkeen on kylläkin aika palata takaisin arkeen ja kirjaston penkille, sillä ensimmäiseen ylioppilaskirjoitukseen on enään 2 viikkoa ✋ 

//Onnistuin myös rikkomaan lomareissumme aikana kameran objektiivini automaattitarkennuksen, joten osa kuvista saattaa näyttää hieman epätarkoilta!