keskiviikkona, joulukuuta 14, 2016

Joululeivontaa

Viime aikoina pinterest sovelluksesta on tullut minun tylsien hetkien viihde, sillä sitä selaillessa tulee monestikkin lyödettyä uusia inspiraation aiheita ja loistavia vinkkejä. Näin joulun alla sitä selaillessani olenkin monesti törmännyt erilaisiin joululeivonta ohjeisiin ja päätinkin sitten itse kokeille tälläistä joululeivonta ohjetta. En kuitenkaan osannut päättää mitä ohjetta kokeilisin joten päätin yhdistää kaksi ohjetta ja tehdä brownieita M&M's karkeilla


Brownie ohje: 
100g taloussuklaata 
100g voita 
2 munaa 
2 dl sokeria 
2 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
1 tl vanilijasokeria 


Tämä on brownie ohje on hyvin yksinkertainen, koska kaikki ainekset voidaan sekoittaa samaan astiaan ja tämän valmistamisessa ei mene kuin muutama minuutti. 
Aluksi sulata voi ja suklaa mikrossa, jonka jälkeen lisää sokeri, munat ja loput ainekset kulhoon. Sekoita seosta kunnes se on tasaista. Tämän jälkeen ota uunivuoka (mieluiten neliönmallinen, itselläni ei sattunut olemaan joten käytin pyöreää) ja vuoraa se leivinpaperilla.  


Kaadettuasi brownie seoksen vuokaan riputtele päälle haluttu määrä M&M's karkkeja. Tämän jälkeen paista brownieita uunissa 175 astetta n.20 minuuttia. Paisto aika vaihtelee uunin tehokkuuden mukaan, sillä itselläni riitti kiertoilma uunissani n. 15 minuuttia. 


Viimeistelin jouluiset brownieni vielä leikkaamalla ne piparkakku muoteilla erimuotoisiksi, jotte ne olisivat vielä enemmän jouluteemaisia. Jos kaipaat joulutorttujen, taatelikakkujen ja pipareiden sijaan jotain muuta jouluteemaista leivonniasta suosittelen kokeilemaan näitä brownieita. Vaikkakin nämä ovat tehty perus brownie ohjella tuovat ne silti esille jouhenkeä. Tämän brownie ohjeen voi myös tehdä niin, että lisää piparkakkujauhetta seokseen tuomaan enemmän jouluista tunnelmaa.  
Itse ajattelin leipoa näitä brownieita vielä uudelleen tässä joulunalla, koska näistä ei ehditty kovin kauvan nauttia meillä ennenkuin ne kaikki olivat syöty. Tämä on yleensä merkki siitä, että leivonnainen oli erittäin onnistunut! 🎅